Noticias

A La Fimoteca, True Stories.

Dt, 18/06/2019 – 17:00 h.
Sala Chomón
Presentació a càrrec de Pere Faura
Ds, 22/06/2019 – 19:30 h.
Sala Chomón

Al Teatre Goya. Fedra. del 12 al 22 juny de 2019


Fedra, la reina de l’Illa del Volcà, està malalta: ni menja ni parla ni dorm. Els metges són incapaços d’esbrinar l’origen del seu patiment i el país sencer camina preocupat pel seu estat de salut. Alguns diuen que s’ha tornat boja. Uns altres, que les llargues absències del seu espòs, el rei de l’illa, han acabat per devastar i assolar el seu cor, però ningú coneix la veritat i tots s’equivoquen. I és que la gran responsable de la dolència de Fedra no és una altra que una passió que la turmenta des de fa temps i que ja no pot reprimir; un erotisme immoral i impúdic, un desig violent i indòmit, un amor presoner i indecent.

Gracias Tripadvisor.

El Certificado de Excelencia premia a los alojamientos, restaurantes, atracciones y alquileres vacacionales que ofrecen un servicio de calidad de forma continuada.

Nit dels Museus.

Dissabte, 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, la nit és teva. Planifica-te-la!

Teatre Goya. TODAS LAS NOCHES DE UN DÍA

Envoltat d’urbanitzacions, en algun lloc prop de nosaltres, sobreviu un vell jardí amb el seu hivernacle. Però ha passat molt temps des que els veïns van veure per última vegada la Silvia, la propietària de la casa. Allí només hi queda el Samuel, el jardiner, maldat per preservar aquest racó oblidat.
Todas las noches de un día comença quan la policia va anar a la casa per intentar descobrir el parador de la Silvia. S’inicia, llavors, un combat entre la vida i els records, entre l’amor i els seus fantasmes…
Autor: Alberto Conejero
Direcció: Luis Luque
Productor: Jesús Cimarro
Amb: Carmelo Gómez i Ana Torrent

 

Del 8 de maig al 9 de juny de 2019.

CCCB. World Press Photo 2019.


 

La exposición World Press Photo 2019 vuelve a convertir Barcelona en una de las primeras ciudades del mundo en mostrar las fotografías ganadoras del prestigioso premio de fotoperiodismo y los trabajos ganadores del concurso de Narrativa Digital.

La quinceava edición de la exposición internacional World Press Photo 2019, organizada por la Fundación Photographic Social Vision, se instala nuevamente en el CCCB.

Bajo el lema #verparaentender, la muestra da a conocer los trabajos ganadores del concurso internacional del mismo nombre y que son mayoritariamente inéditos en nuestro país. Desde hace 15 años la exposición en Barcelona propone una experiencia que va más allá de la mera observación de las obras ganadoras. El Área educativa de la Fundación Photographic Social Vision ofrece un extenso programa de actividades paralelas y visitas comentadas a escuelas, empresas, colectivos de riesgo y público general que enriquecen la comprensión sobre la actualidad y sobre las funciones, valores y retos del fotoperiodismo.

La exposición de las fotografías ganadoras, que empieza la gira mundial en Ámsterdam, se podrá visitar a lo largo del año en más de 100 ciudades de todo el mundo y 45 países, llegando a una audiencia global de más de 4 millones de espectadores.

 

El concurso World Press Photo 2019 en cifras

Las 134 fotografías ganadoras de esta edición han sido escogidas entre las 78.801 imágenes que se han presentado a concurso, realizadas por 4.738 fotógrafas y fotógrafos internacionales.

Por segundo año consecutivo el jurado del concurso ha nominado 6 fotografías para ganar el Premio World Press Photo 2019 a la fotografía del año, 3 proyectos para un nuevo premio: el Premio World  Press Photo 2019 al Reportaje Gráfico del del año y 6nominaciones más a obras audiovisuales que optan por los PremiosWorld Press Photo 2019 al Proyecto Interactivo y al Video Online del año.

 

Actividades paralelas

La Fundación Photographic Social Vision mejora la experiencia expositiva con la propuesta de visitas comentadas y otras actividades paralelas, todas ellas para generar debate sobre el valor y los retos del fotoperiodismo y profundizar en las temáticas de los proyectos ganadores.

Entre ellas, una proyección de los trabajos ganadores de las categorías de Formato Largo y Corto del concurso de Narrativa Digitalabierta al público en el auditorio del CCCB.

 

 

 

 

 

 

https://www.worldpressphoto.org/collection/photocontest/winners/2019

Del 27 abril al 26 mayo 2019.

Diada de Sant Jordi.

ABRIL
Miquel Martí i Pol
Per l’abril,
si cada gota en val mil,
cada rosa en val deu mil
i cada llibre cent mil.
Amb pluja, roses i llibres
celebrem la festa gran,
que ningú no en quedi fora,
ni els d’ara ni els qui vindran;
els d’ara, per fer patxoca
al costat de l’alt patró,
els qui vindran, per si toca
d’afegir-hi més saó,
perquè sant Jordi se senti
sempre ben acompanyat
i ens ajudi, als uns i als altres,
a poder guanyar el combat
que fa tants segles que dura
i encara no s’ha acabat.
Per això, quan l’abril pinta
tots els marges de color
i fa les nits molt més tèbies
i el cel més encisador,
convé que tots, nois i noies,
cantem ben fort la cançó:
Per l’abril,
si cada gota en val mil,
cada rosa en val deu mil
i cada llibre cent mil.

MACBA. CHRISTIAN MARCLAY. COMPOSICIONS

Aquesta exposició ‒la primera en més d’una dècada que es dedica, dins l’Estat espanyol, a l’artista suís-americà Christian Marclay (n. 1955), actualment establert a Londres‒ presentarà una tria d’obres centrada en les seves composicions sòniques, des de partitures gràfiques fins a videoinstal·lacions. Marclay és autor d’un ampli corpus que explora la relació entre el so i la visió, en especial les múltiples maneres en què el so es pot manifestar visualment. Com ha dit el mateix artista, «la música travessa gairebé tot el que faig.»

L’exposició examinarà l’obra de Marclay a través de la seva dedicació a la composició, entesa com un ordenament de sons en el temps i l’espai, però també com a composició visual. Cadascuna de les obres exposades és un exemple de la manera en què Marclay aborda la creació d’una composició, i de com això es relaciona amb altres aspectes del seu treball com l’ús de les tècniques d’apropiació i muntatge, a més del seu compromís amb la performance i la seva tendència a buscar la participació i col·laboració del públic.

Comissariada per: Tanya Barson (conservadora en cap, MACBA)

del 12 abr. al 24 set. 2019.