MACBA. MISERACHS BARCELONA. 18 set. 2015 al 27 març 2016

Xavier Miserachs. Barcelona és una mostra que culmina el treball d’ordenació, catalogació i conservació del fons del fotògraf barceloní (Barcelona, 1937 – Badalona, 1998), depositat al 4387_770x498MACBA l’any 2011.
L’exposició se centrarà en la construcció d’un imaginari visual que recorri la ciutat de Barcelona, articulat a partir del fotollibre Barcelona. Blanc i negre (1964).
El projecte, comissariat per l’historiador de la fotografia, assagista i editor Horacio Fernández, es desenvoluparà a través de la proposta museogràfica de l’estudi d’arquitectura Langarita-Navarro.

Aquesta mostra és un reconeixement a la intensa relació de Xavier Miserachs amb Barcelona i a la seva influència decisiva en la construcció d’un dels itineraris fotogràfics de la ciutat. A més, es presenta com un exemple del tractament i cura del patrimoni fotogràfic, que posa de manifest la voluntat de fer visibles al públic els materials conservats al Centre d’Estudis i Documentació MACBA.

El projecte s’acompanyarà de la publicació del fotollibre Miserachs. Barcelona, en coedició amb l’editorial RM, i d’un manual d’assaigs sobre el fotògraf.

A %d blogueros les gusta esto: