El Liceu obre temporada amb ‘La flauta mágica’.


Aposta segura del Gran Teatre del Liceu per aixecar el teló de la temporada 2016-2017. Una de les òperes més populars que s’han fet mai, La flauta màgica, prendrà l’escenari entre el 12 i el 17 de setembre -l’únic dia que no hi haurà funció serà el dimecres 14-, amb una versió força singular que signa la Komische Oper Berlin. De fet, és l’espectacle que ja va cloure la temporada anterior, amb representacions al llarg de la segona quinzena de juliol.

Màgica, espectacular i emocionant.
Tamino, atacat per una serp, és salvat per tres serventes de la Reina de la Nit que li promet la seva filla Pamina si la salva del malvat Sarastro. Acompanyat de l’oceller Papageno, i de una flauta i uns cascavells màgics, troba Pamina i coneix que Sarastro la protegeix de la mare. Enfrontat a tres proves per aconseguir Pamina, Tamino les supera, mentre la reina furiosa intenta arribar a ells per ser finalment vençuda.
Obra plena de simbolismes i referències a la maçoneria, va ser la darrera òpera de Mozart qui la va dirigir a la seva estrena, poc abans de morir.
La producció entusiasma allà on va, barrejant cantants amb animacions acolorides en una estètica del cine mut dels anys 20.
Resum argumental (Lectura fàcil)

A %d blogueros les gusta esto: