Noticias

Fundació Tàpies. Allan Sekula. Sísif col.lectiu

tapiesAllan Sekula (Erie, 1951 – Los Angeles, 2013) és tal vegada el nom més destacat de la fotografia moderna a la segona meitat del segle XX. La seva trajectòria va estar marcada per una crítica als vincles que la fotografia sempre havia mantingut amb l’economia, el treball i les polítiques de la representació. Des de ben aviat, als anys setanta, Sekula va esdevenir el referent d’una fotografia que incorporava la textualitat que l’art modern li havia negat. El seu llibre Photography Against the Grain: Essays and Photo Works, 1973-1983 (1984) constitueix una fita del nou discurs fotogràfic a la fi del segle XX i el situarà entre els historiadors menys ortodoxos d’aquest mitjà.

Per a la que serà la primera presentació monogràfica d’aquest artista a l’Estat espanyol, la Fundació Antoni Tàpies mostrarà dos importants blocs de treball en els que Sekula va observar i analitzar l’impacte de l’economia marítima sobre la incipient mundialització dels anys noranta, així com el nou marc moral imposat pel neoliberalisme de principis del segle XXI. I tot això amb una ambició geogràfica fins aleshores insòlita. Fish Story (1989-1995), un clàssic entre les obres que inicien una crítica al capitalisme de la globalització, i Ship of Fools / The Docker’s Museum (2010-2013), el treball en el qual Sekula aboca les energies durant els darrers anys de vida, conformen una nova manera d’entendre la pràctica fotogràfica. L’activisme, la literatura, les economies d’accés a les imatges i l’estatut precari de l’artista donen com a resultat un nou gènere artístic que podríem definir com assajos visuals a mig camí entre la fotografia, el museu de rampoines i la literatura social.

Del 14 de juny al 25 de setembre de 2017.

Teatre Goya. El preu, fins el 23 de Juliol.

ICULT EL PREU FOTO FELIPE MENA

Amb més de 17.000 espectadors, l’obra dirigida per Sílvia Munt va ser l’espectacle teatral més vist de l’edició del Grec 2016 Festival de Barcelona.

Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom tornan a protagonitzar aquesta íntima radiografia sobre la decadència americana durant la Gran Depressió. Una història sobre l’enfrontament entre dos germans que parla sobre les conseqüències de les nostres decisions.
Escrit el 1968, El preu (The price) va ser el darrer èxit de crítica i públic del dramaturg Arthur Miller. Es tracta d’una peça profunda i commovedora en què el dramaturg retrata els conflictes i contradiccions pròpies de l’ésser humà: les il·lusions perdudes, la incomunicació, les rancúnies i els retrets, la desesperació i la por.

Programació diürna i gratuïta del Primavera Sound 2017 al CCCB

adaptive-images.phpDel 31 de maig al 4 de juny, vine al CCCB a gaudir de la programació diürna del Primavera Sound 2017. Des del matí fins a la tarda es presenten concerts gratuïts en tres espais: escenari SEAT (plaça de Joan Coromines), escenari Teatre CCCB i escenari DayPro al Pati de les Dones.

L’oferta musical del Primavera al Raval inclou una gran varietat estilística de la qual destaca la tornada als escenaris de la màquina soul-punk The Make-Up, el ball sense fre dels nord-americans !!! (Chk Chk Chk), la coctelera roots de Slim Cessna ‘s Auto Club o el pop atemporal de la puixant Alexandra Savior, entre d’altres.

El programa es complementa amb una nodrida representació local formada per una bona llista d’autèntiques promeses i recents realitats: la psicodèlia expansiva de The Wheels, l’aclaparador post rock de Muñeco, l’electrònica en format rock de Playback Maracas, el pop experimental d’Ocellot, el pòsit emo de About Leaving, l’elegant malenconia de Her Little Donkey, el synth pop de la valenciana SALFVMAN, la psicodèlia bigarrada de Alien Tango, l’eclèctic còctel de Sorry Kate o l’electrònica atmosfèrica de Maresme (ambdós artistes participants del festival Emergencia! al CCCB), entre d’altres.

 

DocsBarcelona 2017. Del 18 al 28 de Mayo.

Para celebrar dos décadas de historia se dobla la duración del festival, incrementando el número de proyecciones y ampliando el palmarés.

La Sección Oficial incluirá 38 títulos a competición, distribuidos en tres secciones: Panorama, una selección de los documentales más recientes y relevantes de la escena internacional, Latitud, reservada a producciones de España, Portugal y América Latina, y What the Doc?, una nueva ventana a títulos más arriesgados e innovadores.

Una mirada inédita y valiente

Gracias al compromiso de los documentalistas, el festival se acercará con una nueva mirada a los conflictos de Colombia, Siria o Somalia, a las bambalinas de dos casos judiciales que han impresionado al mundo (Hacking Justice y The Promise), a las fabricas textiles de la India o a las nuevas voces del periodismo de investigación. En todos estos casos, el documental ofrece una mirada inédita a partir de un material único y excepcional, y se convierte en un testimonio valiente de nuestros tiempos.

 

La mirada de las mujeres

Este año DocsBarcelona inaugura y clausura su programación con dos películas dirigidas por mujeres. Además, cerca del 50% de las películas que forman la veintena edición están dirigidas o co-dirigidas por mujeres. El viernes 26 de mayo a las 17:30h haremos una mesa redonda abierta al público con cinco mujeres directoras –Debra Zimmerman, Roser Corella, Bobbi Jo Hart, Lucija Stojevic y Clare Weiskopf – que profundizará en las nuevas direcciones y perspectivas del cine documental.

Además de Amazona y La Chana, cinco títulos de la programación giran en torno a temáticas femeninas. Fallen Flowers, Thick Leaves, Jericó, Siberian Love, Madame Saïdi  Girasoles de Nicaragua.

 

Las relaciones paterno-filiales

La relación entre padres e hijos, una temática universal que nos interpela a todos, también tiene una destacada presencia en la programación de esta edición del festival. Experiencias de infancia, las fronteras entre la libertad y la responsabilidad en la crianza, el poder del amor o los métodos educativos alternativos: In loco parentisYou have no idea how much I love you, L’hora dels deures (Deux Cancres), Life to come, Al otro lado del muro y Sasha.