Bàrbara Alca, Marta Cartu, Genie Espinosa, Ana Galvañ, Nadia Hafid, Conxita Herrero, María Medem, Miriampersand i Roberta Vázquez conformen la constel·lació d’universos creatius d’aquesta exposició. Són nou autores que experimenten amb estils i llenguatges, que trenquen els esquemes del còmic i que comparteixen una mirada crítica i carregada d’humor envers el món.

«Constel·lació gràfica» presenta les historietes i la diversitat de llenguatges, de registres estètics i de referents culturals d’aquestes nou creadores que, a través de l’ús del color, el grafisme o l’experimentació estilística i narrativa, han posat en qüestió formes canòniques del còmic.

En la seva obra, aquestes autores tracten, amb mirada crítica i humor, temes de la realitat millennial com la precarietat econòmica i laboral, la desaparició de l’estabilitat, la relació amb la tecnologia, la sororitat o les relacions a Internet.

L’exposició convida, també, a conèixer com una xarxa de fires d’autoedició, petites editorials i impremtes han fet possible la consolidació d’una escena alternativa en què es mouen i formen aquestes nou artistes. I posa de manifest com el còmic pot traspassar el paper i tenir vida en altres suports artístics com la ceràmica, els tapissos i les animacions.

El còmic fora del còmic: instal·lacions creades per les autores

«Constel·lació gràfica», comissariada per l’editora Montserrat Terrones, aposta per exposar el còmic d’una manera innovadora, deixant que les historietes i els personatges de les autores envaeixin l’espai expositiu en nou instal·lacions que les artistes han creat expressament per a l’ocasió. L’exposició també compta amb la col·laboració del filòsof i periodista Eudald Espluga com a assessor del segon àmbit, «Millennials: una generació en disputa».

Durant el recorregut, podreu submergir-vos en els seus imaginaris a través d’aquests nou espais, «fer match» amb els monstres de l’aplicació de cites Cringer de Bàrbara Alca, jugar amb els personatges de còmic de Roberta Vázquez o travessar una porta dimensional ideada per Miriampersand. Per saber-ne més sobre les nou instal·lacions, cliqueu a Ampliar informació.

La comiquera, un espai de tallers i de trobada

Ubicada al vestíbul de la planta 2, de camí a l’exposició «Constel·lació gràfica», «La comiquera» és un espai d’accés lliure on podeu dibuixar, participar en tallers amb les autores de la mostra i altres convidats del món del còmic independent, consultar llibres i fanzins, jugar en família o fer una pausa mentre visiteu el CCCB.

Ampliar la informació

Fins al 14 maig.