Festa del Roser 2016. La Rambla en flor.

ramblesLa Rambla és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat i, curiosament, també té una festa major. Es fa del 7 al 13 d’octubre, amb motiu de la Mare de Déu del Roser, i comprèn una colla d’actes en què es barregen elements tradicionals modernitzats i jornades de portes obertes a diverses entitats i institucions del passeig. A més, les flors hi tenen un protagonisme creixent, perquè enguany diversos edificis lluiran decoracions florals.

La Rambla fa festa major en honor de la Mare de déu del Roser, perquè hi ha una imatge seva en un lateral del palau de la Virreina que les floristes solien venerar. Actualment l’ofrena floral es manté com l’acte central de la festa, però es fa seguint un ritual modern. L’acció floral, que es farà dissabte al matí, s’anomena ‘Una flor, un desig’i tothom podrà posar una rosa en una enorme estructura de filferro per formar un mosaic.

Durant tota la festa major també es podran veure decoracions florals en uns quants edificis històrics del passeig fetes pels responsables de les parades de flors de la Rambla. Seran, per exemple, a l’Arts Santa Mònica, al Mercat de la Boqueria, al Palau Moja i al Museu de la Cera. Aquests edificis i molts altres, com ara el Gran Teatre del Liceu, el Museu Marítim o el Palau Güell, també s’afegeixen a una jornada de portes obertes amb visites guiades i activitats de tota mena.

Decoracions florals a diferents edificis de La Rambla
Edificis i llocs amb decoracions florals:

Arts Santa Mònica. La Rambla, 7
Jardí de la Casa Ignacio de Puig. Hotel Petit Palace Boqueria Garden. Boqueria, 10
Centre Comercial El Triangle. Plaça Catalunya, 1-4
Gran Teatre del Liceu. La Rambla, 51-59
Intervenció Parcs i Jardins. Rambla Santa Mònica
Intervenció de les catifaires del Raval. La Rambla
Mercat de la Boqueria. La Rambla, 91
Mirador Colom. Barcelona Turisme
Museu Marítim de Barcelona. Portal de la Pau
Palau de la Virreina. La Rambla, 99
Palau Marc. La Rambla, 8
Palau Moja. Portaferrissa, 1
Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, La Rambla, 115
Teatre Principal. La Rambla, 27

A %d blogueros les gusta esto: